Behandelingen

Behandelingen

U komt uw hond bij mij brengen en samen bespreken we het gewenste model. Hierbij probeer ik zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen. Ik kijk hierbij ook naar de conditie van de vacht en welke behandeling het beste bij uw hond past. Niet iedere vacht heeft tenslotte dezelfde behandeling nodig.

Knippen

Een knipvacht is een dikke krulvacht die goed geföhnd moet worden.

Vervolgens word de vacht opgekamd en met een rechte schaar in model gebracht.
Denk hierbij aan een Poedel, Labradoodle of Bichon Frisé

Effileren

Effileren is het inkorten van de vacht op een gewenste lengte. Denk hierbij
aan een Shih tzu, Lhasa apso of Yorkshire Terriër.

Het uitdunnen van de vacht wordt gedaan voor het reguleren en modelleren van de overvloedige, voor de hond vaak hinderlijke vacht. Denk hierbij aan een Friese Stabij, Border Collie of Engelse Cockerspaniël. 

Plukken

De vacht van een plukhond bestaat uit een laag zachte onderwol en een laag harde dekharen.

Bij het plukken van een ruwharige hond worden loszittende dekharen verwijderd. Denk hierbij aan een Teckel ruwhaar, Border Terriër of Airdale Terriër.

Ontwollen

Bij honden met veel onderwol word de bad/blaas methode uitgevoerd. De hond word gewassen en de oude losse haren zuigen zich vol met water en worden zwaarder.

Alle oude haren laten los en worden er uit geföhnd.
De bad/blaas methode word uitgevoerd bij bijvoorbeeld de Berner Sennenhond, Golden Retriever of Border Collie.

Puppy's

Puppy’s mogen bij mij langskomen voor een gratis puppy wen beurtje. Hierin laat ik de puppy’s aan mij en de salon wennen. Zo krijgt de pup een fijne ervaring met ‘naar de trimsalon gaan’. 
U krijgt van mij informatie over de vachtverzorging van uw hond, ik knip de nagels en de oogjes worden wanneer nodig vrij geknipt. Een puppy wen beurtje mag met ieder ras. Dus ook rassen die minder vaak in de trimsalon komen.